• Novinky

            • Didaktické hry v prírode

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Didaktické hry v prírode.

              Každoročne sa na našej škole konajú didaktické hry v prírode. Inak tomu nebolo ani tohto roku. Hneď ráno si deti vyskúšali cvičný požiarny poplach. Požiarne cvičenie bolo zamerané na vykonanie evakuácie detí, učiteliek, upratovačky a ekonómky. Deti s učiteľkami museli v čo najkratšom čase opustiť budovu školy a nastúpiť si podľa pokynov učiteliek na školský dvor. Didaktické hry pokračovali pobytom v prírode, prechádzkou na "Letisko" blízkosti katastra obce, kde boli žiakom podané názorné ukážky ako poskytnúť prvú pomoc, prípadne ošetriť povrchové poranenia kože ako zabezpečiť transport zraneného na bezpečné miesto. Úlohou bolo rozvíjať vzťah k prírode pobytom na čerstvom vzduchu a jej ochrany. V závere si žiaci zasúťažili a zahrali sa rôzne hry.

            • Úspech v literárnej súťaži

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Úspech v literárnej súťaži.

              Strašidelný príbeh – tak sa volala literárna súťaž, do ktorej sa v tomto školskom roku zapojila aj naša škola. Organizátorom súťaže bolo CVČ Kalokagatia v Trnave a jej účastníci mali za úlohu napísať príbeh na tému Tajomný hrad, s ktorou sa veľmi úspešne popasovali žiaci 3.ročníka. Celá trieda získala Cenu poroty za zaujímavo rukou napísaný príbeh doplnený kresbou. Cenu poroty tiež získal jeden z našich žiakov - Jurko Ďurík. V tej istej kategórii sa 2. miestu tešila aj Miška Danišková a Paulínka Jančeková. Na krásnom 3. miestom skončil Martinko Turza. Nášim mladým literátom k dosiahnutému úspechu srdečne blahoželáme a veríme, že budú našu školu úspešne reprezentovať aj v budúcom školskom roku.

            • Školský výlet I.A a II.A

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet I.A a II.A.

              Veselú stredu mali žiaci 1. a 2. ročníka. Prežili zážitkovo-rekreačný deň vo Farmaparku Madonan v Bojničkách. Videli veľa zvieratiek, dojenie, kŕmili malé ovečky a kozičky, vyskúšali hádzať lanom, lukostreľbu, jazdu na tobingu, užili si skákanie na veľkej farebnej trampolíne, ľadovej dráhe, v ľadovom labyrinte si precvičiť svoje obratné schopnosti, pochutili si na obede a na koniec výletu sa na farme narodilo teliatko, malý býček.

            • Zábavno-náučné dopoludnie

            • Zábavno-náučné dopoludnie strávili žiaci našej školy na futbalovom ihrisku kde sa uskutočnila prezentácia služobných činností príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže z poriadkovej jednotky spoločne s príslušníkmi z úseku služobnej kynológie oddelenia ochrany Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Hrnčiarovce nad Parnou.V rámci dynamickej ukážky sa prezentovala činnosť prieniku mobilného krídla cez štítovú hradbu a zadržanie páchateľa, výcvik poslušnosti služobného psa, zatknutie pani učiteľky, ako aj simulované strelby. Žiaci si mali možnosť vyskúšať pevnosť a nepreniknuteľnosť štítovej hradby udieraním a kopaním do nej . Samotní členovia poriadkovej jednotky museli vynaložiť všetky sily, aby ustáli nápor útočiacich detí.V rámci statickej ukážky bola prezentovaná výzbroj, výstroj a technika využívaná v Zbore väzenskej a justičnej stráže pri vykonávaní svojich služobných činností.Po ukončení prezentácie bolo možné podľa potlesku, úsmevov na tvárach najmenších a do diaľky sa nesúcich pokrikov detí „vykonaj“ konštatovať, že bola zaujímavým spestrením ich školského života.

            • MDD

            • Tak, ako každoročne aj tento rok patril 1. jún našim žiakov. V tento deň bola pre nich pripravená Olympiáda. Každá trieda si najskôr vytvorila vlastnú vlajku, ktorá ich vystihovala. Na ihrisku si vypočuli olympijskú hymnu, zapálili fakľu a dali si sprievod okolo ihriska. Po uvítacej ceremónii sa poriadne rozcvičili a presunuli sa na jednotlivé stanovištia. Za každú splnenú aktivitu získali pečiatku. Po absolvovaní všetkých aktivít nastal súboj vo vybíjanej medzi žiakmi III.A a IV.A. Žiaci I. A a II.A si zahrali hru Na prvého. Každý žiak získal medailu a malý darček v podobe vtáčej búdky, ktorú si sami postavili a následne vyfarbili. Žiakom sa tento deň bez učenia veľmi páčil, zabavili sa a poriadne si ho užili. Viac fotoalbum MDD.