• Novinky

          • Európsky deň jazykov v 3.A
            • Európsky deň jazykov v 3.A

            • Čo je to Európsky deň jazykov (EDJ)? - Je to skvelý deň na splnenie aktivít v oblasti jazykového vzdelávania v celej Európe. Z iniciatívy Rady Európy v Štrasburgu sa od r. 2001 Európsky deň jazykov oslavuje každý rok 26. septembra. Upriamili sme tým pozornosť žiakov na význam výučby a učenia sa jazykov, aby sme lepšie porozumeli a podporili kultúrnu rozmanitosť Európy. Žiaci ako detektívi pátrali, v akom jazyku majú pozdrav "Dobrý deň". Vypátrali ruštinu, čínštinu, maďarčinu, španielčinu, taliančinu... Týmito jazykmi sa i pozdravili vypočutím nahrávky. Viac fotoalbum Európsky deň jazykov v 3.A.

            • BIELY DEŇ – Svetový deň mlieka v školách

            • 28.septembra sme si aj v našej skole pripomenuli Svetový deň mlieka v školách. Mlieko a mliečne výrobky predstavujú jednu z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek ľudskej výživy. Mlieko obsahuje mnohé významné látky, hlavne bielkoviny, tuky, cukry, vitamíny a minerálne látky. Mlieko a mliečne produkty sú najlepším prírodným zdrojom vápnika, ktorý má význam pre zdravý rast kostry a zubov. Keďže je mlieko bielej farby, aj tento deň sa niesol v jej znamení. Žiaci si v daný deň zladili svoje outfity do bielej farby. Počas dňa sa dozvedeli zaujímavé informácie o kravách, výrobe mlieka, mliečnych výrobkov a o skladovaní, predaji a význame mlieka vo výžive. Najviac sa im však páčila ochutnávka rôznych druhov mlieka. Deti si v triede vyrobili vlastné kravičky. Tento deň sa žiakom veľmi páčil a počas prestávky sa s chuťou pustili do svojej mliečnej desiatej. Všetci sme si spoločne zaželali dobrú chuť. Viac v albume  BIELY DEŇ – Svetový deň mlieka v školách.

            • Beseda so psychologičkou

            • Rozpoznať šikanu nebolo nikdy celkom jednoduché. Šikana môže mať veľmi závažné dôsledky. Hlavným znakom šikany je opakované správanie, ktoré vedie k zámernému ublíženiu dotyčnej osobe. Aby sme tomu predišli 27.9. sa na našej škole uskutočnila beseda na tému šikana. Zástupcovia pedagogicko – psychologického centra z Trnavy žiakom na konkrétnych príkladoch vysvetlili tento závažný pojem. Beseda bola svojím obsahom aj formou prispôsobená žiakom 1.a 2. aj 3.a 4.ročníka . Bola vedená takým spôsobom, aby sa žiaci mohli aktívne zapájať do besedy formou otázok a skupinových hier. Hry boli zamerané aj na rozvoj empatie, aby deti boli schopné vcítiť sa do pozície toho komu je ubližované. Pri nácviku rolových hier sa deti naučili ako postupovať pri šikanovaní a ako by sa mohli ako kolektív ubrániť. Tieto aktivity majú význam aj na rozvoj a zocelenie kolektívu a taktiež na vlastné sebapoznanie. Väčšina aktivít prebiehala hravou a zábavnou formou. Veď posúďťe samy v albume: Beseda so psychologičkou.

            • Testovanie pohybových zručností žiakov 1.a 3.ročníka

            • V dňoch 22.a 23. 9. prebiehalo v šk. telocvični testovanie ... Žiaci si vopred pozreli inštruktážne videá a učiteľky ich oboznámili s jednotlivými aktivitami. Po spoločnej rozcvičke sa odobrali na pripravené stanovištia. Zašportovali si a podali pekné vytrvalostné, kondičné, rýchlostné i orientačné výkony. V závere vyjadrili svoje postoje, pocity a dojmy z celého dňa. Žiaci zvládli všetky športové aktivity a s úsmevom na tvári a pochvalou zavŕšili športové dni pohybovou hrou i tancom. Viac fotoalbum:  Testovanie pohybových zručností žiakov 1.a 3.ročníka.

            • Divadelné predstavenie Websterovci

            •  

              Vo štvrtok 22.09.2022 sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili divadelného predstavenia Websterovci: Lili a ukradnutá sieť v divadle P.O.Hviezdoslava v Bratislave. V bábkovom predstavení s kúzelnými pesničkami, spoznali šesťročnú pavúčicu Lili, ktorá musela prekonať strach a vydať sa na dobrodružnú cestu, aby zachránila svoju rodinu. Nádherné bábky a veselý príbeh priniesli našim žiakom nezabudnuteľný divadelný zážitok. Po ceste do divadla deti stihli pozrieť pamiatky v srdci Bratislavy, prešli sa po Hviezdoslavovom námestí, videli bronzovú sochu Čumila, ktorý je súčasťou rušných ulíc v bratislavskom centre. Domov sa vrátili unavení, ale s krásnymi spomienkami na tento deň. Viac fotoalbum Divadelné predstavenie Websterovci .

            • Oznam

            • Obecný úrad Bohdanovce nad Trnavou žiada rodičov žiakov ZŠ, aby neparkovali na námestí pred ZŠ, ale na ceste smerom k OcÚ z dôvodu uzavretia železničného priecestia v Šelpiciach. Na námestí sa budú otáčať prímestské autobusy.

              Ďakujeme za pochopenie a trpezlivosť.

              vedenie školy

          • Slávnostné otvorenie novej triedy MŠ- Poďakovanie
            • Slávnostné otvorenie novej triedy MŠ- Poďakovanie

            • Dňa 5.9.2022 sa slávnostne otvorila nová trieda MŠ za prítomnosti zástupcu pána starostu Obce Bohdanovce nad Trnavou p. Ivana Bočku, predsedu rady školy p. Mgr. Juraja Jančeka, PhD., dôstojného pána farára Františka Mrkvu, ktorý nám nová priestory MŠ vysvätil. Zároveň pri tejto príležitosti bola odovzdaná zástupkyni MŠ p.Bc. Natálii Rábarovej za prítomnosti riaditeľky školy, finančná čiastka z akcie v obci "Rozlúčka s letom" , do ktorej prispeli návštevníci daného podujatia. Týmto chceme všetkým, ktorí prispeli pre dobro veci a pomôžu tak materskej škole zakúpením materiálno-technického vybavenia do novej triedy veľmi pekne poďakovať. Potešia tým naše deti, rozžiaria očká a vyčaria úsmev na ich tvárach. Veď sa deti vyjadrili v prvý deň v MŠ a zhodnotili sami situáciu: "Akú máme luxusnú triedu". 

              Všetkým Vám, ktorí prispeli, patrí srdečná VĎAKA. Veľmi si to vážime. 

              Poďakovanie patrí i zriaďovateľovi školy Obci Bohdanovce nad Trnavou - starostovi Miroslavovi Sučákovi, poslancom Obecného zastupiteľstva a celému personálu za ich spoluprácu. 

            • Oznam - Školská jedáleň

            • Podľa schváleného VZN č. 74/2022 sa mení výška príspevku zákonného zástupcu na čiastočnú úhradu nákladov a podmienky úhrady v školskej jedálni z dôsledku zaradenia do 3. finančného pásma v stravovaní nasledovne: 

              MŠ - celodenná strava:                                                     MŠ - poldenná strava:

              desiata- 0,38 €                                                                               desiata - 0,38€

              obed - 0,90€                                                                                    obed - 0,90€
              olovrant- 0,26€
              réžia - 0,20€                                                                                    réžia - 0,20€
              spolu: 1,74 €                                                                                   spolu: 1,48 €

              ZŠ: obed - 1, 21€
              réžia - 0,20€
              spolu: 1,41€

              Žiadame rodičov, aby pristupovali k odhlasovaniu detí a žiakov zodpovedne.

              V prípade ak rodič neodhlási dieťa / žiaka zo stravy deň vopred alebo v daný deň do 7,00 hod., musí uhradiť obed v plnej výške 1,74 € / dieťa MŠ celodenná strava, 1,48 €/ dieťa MŠ poldenná strava, 

              1,41 €/ žiak ZŠ na deň.

              Odhlásiť dieťa/žiaka je možné SMS správou na t.č. vedúcej ŠJ Slodičková 0949736858 alebo na t.č. MŠ 033 5529170.