• Novinky

            • Prevádzka MŠ

            • bude obnovená 5.9.2022. Podrobné informácie sa dozviete na rodičovskom združení dňa 31.08.2022.

            • Slávnostné otvorenie školského roka

            • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Bohdanovce nad Trnavou oznamuje rodičom žiakov, že slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční  v pondelok 5.9.2022 o 8.00 hod. na školskom dvore. 

              V prípade nepriaznivého počasia v telocvični ZŠ alebo v prípade epidemiologockej situácie jednotlivo v triedach bez prítomnosti rodičov. Rodičia žiakov nevstupujú do tried. Do triedy môže vstúpiť iba jeden zákonný zástupca so žiakom 1.ročníka. Žiaci musia mať vyplnené Vyhlásenie o bezinfekčnosti v Edupage v sekcii žiadosti a vyhlásenia ešte pred nástupom do školy. V prípade problémov zaslania elektronicky, musia tento dotazník priniesť v papierovej forme v prvý deň nástupu do školy a odovzdajú ho triednej p. učiteľke.   

              Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.pdf​​​​​​​

            • Pokyny pre rodičov od 5.9.2022

            • Školy sa riadia v školskom roku 2022/2023 dokumentom „Zelená otvoreným školám“, ktorého cieľom je udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 (ďalej len „COVID-19“) a mimoriadnej situácie.  Dokument vychádza z Rozhodnutia ministra s účinnosťou od 1.9.2022, z Vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR č. 33/2022 V. v., ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrozovaní verejného zdravia k izolácií osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19 a karanténe osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 (zverejnená 20. 4. 2022) 12, z Vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR č. 35/2022 V. v ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest (zverejnená 9. 6. 2022), z platných zákonov, uznesení vlády SR, vyhlášok.

              • Žiadame rodičov žiakov ZŠ, ktorí si objednali samotesty i tých rodičov, ktorí si neobjednali samotesty, aby  pred nástupom do školy otestovali svoje deti a výsledok testu zadali triednej učiteľke do Edupage. V tomto smere ďakujeme za pochopenie a vykonanie samotestovania.
              • Pred nástupom do školy po letných prázdninách  je potrebné u všetkých žiakov zadať do Edupage „Vyhlásenie o bezpríznakovosti.“ I po prerušení dochádzky do školy viac ako 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní.

              1.Bezpríznakovosť:  Rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa / žiaka cez edupage.

               

              V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, dieťa/žiak sa považuje za príznakového, a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Ak dieťa/žiak neprišiel v sprievode rodiča do školy a nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, je potrebné dieťa/žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča.


              2. Ospravedlnenie neprítomnosti: Podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní  /dieťa s povinným predprimárnym vzdelávaním na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia.

               

              Pri absencii viac ako 5 (žiak)/ 7 (dieťa s PPV) po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí (žiak)/ (dieťa s PPV) predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení.

               

               Rodičia detí s nepovinným predprimárnym vzdelávaním „Potvrdenie od lekára“ nepredkladajú.

               

              3. OČR: Rodič má nárok na ošetrovné (OČR), ak riaditeľ školy alebo RÚVZ rozhodol o prerušení vyučovania v triede alebo vo viacerých triedach žiaka do 11 rokov, alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia všeobecného lekára pre deti a dorast. Rodič môže zažiadať o OČR priamo na webovej stránke Sociálnej poisťovne https://eformulare.socpoist.sk/sluzby/ziadosti-o-ocr. Ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká.


              4. Domáce samotestovanie: Testovanie sa realizuje preventívne, resp. podľa potreby, v prípade opätovného výskytu ochorenia COVID-19. V prípade, že žiak mal pozitívny výsledok antigénového samotestu, rodič žiaka bezodkladne oznámi túto skutočnosť všeobecnému lekárovi, škole cez edupage triednemu učiteľovi  a žiak ostáva doma. 

               

              Dobrovoľné samotestovanie je možné využiť v školách s výskytom 10 % žiakov pozitívnych na ochorenie COVID-19 z celkového počtu žiakov školy. Ak sa dovŕši toto percento- škola informuje cez edupage rodičov a vhodnosti využívať samotesty. Rodič môže požiadať riaditeľa školy cez tr.učiteľa o testy do 24 hodín od oznámenia cez edupage. V takom prípade riaditeľ školy požiada RÚŠS o antigénové samotesty pre tých žiakov, ktorých rodičia hlásia ich nedostatok, do vyčerpania skladových zásob. 


              5. Izolácia: Izolácia je obmedzenie pohybu osoby, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19. Izolácia trvá po dobu 5 dní, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín izolácie nevyskytnú klinické príznaky od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom alebo od objavenia prvých klinických príznakov ochorenia. Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Všeobecný lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácie. Po ukončení 5-dňovej izolácie je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Žiaci po skončení izolácie v škole  môžu použitie respirátora nahradiť rúškom.


              6. Karanténa: Karanténa je pre osobu, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19. Úzky kontakt zostáva v karanténe iba vtedy, ak jeho všeobecný lekár posúdi karanténu ako potrebnú.

              Karanténa končí pri bezpríznakovom priebehu po 5 dňoch. V prípade výskytu klinických príznakov počas karantény rodič telefonicky alebo e-mailom kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak sa rodič nedokáže skontaktovať so všeobecným lekárom svojho dieťaťa, postupuje podľa manuálov zverejnených na webovej stránke: https://pediatridetom.sk/


              7. Prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom/rúškom: Na základe aktuálne platnej vyhlášky ÚVZ SR dieťa/žiak ani zamestnanec školy nemusí mať v interiéri ani v exteriéri prekryté horné dýchacie cesty. Z obavy o svoje zdravie môže aj naďalej dieťa / žiak a zamestnanec mať dobrovoľne prekryté horné dýchacie cesty rúškom/respirátorom.

               

              8. Stravovanie: Stravovanie v jedálni je umožnené len žiakom a zamestnancom.


              9. Prerušenie vyučovania: Na základe rozhodnutia ministra školstva v období školského vyučovania môže riaditeľ školy podľa § 150 ods. 5 školského zákona poskytnúť žiakom jednej triedy alebo žiakom viacerých tried z dôvodu podozrenia na výskyt COVID-19 voľno viac ako päť dní so súhlasom zriaďovateľa.

              Riaditeľ školy so súhlasom zriaďovateľa z dôvodu podozrenia na výskyt ochorenia poskytne voľno žiakom jednej triedy alebo žiakom viacerých tried a túto skutočnosť bezodkladne oznámi rodičom formou oznamu prostredníctvom webového sídla školy, príp. Edupage.

               

               

              Ďakujem za pochopenie a spoluprácu a prajem dobrý a hlavne zdravý štart v novom školskom roku.

               

              Mgr. Lucia Plaštiaková

              riaditeľka školy