• Novinky

            • Škola priateľská k deťom

            • V tomto školskom roku sa nám podarilo obhájiť titul Škola priateľská k deťom, ktorý sme získali vďaka úspešnému zapojeniu sa do programu organizácie Unicef. Priebežným plnením kritérií programu sme sa tak zaradili medzi školy, ktoré vytvárajú priaznivé a priateľské prostredie nielen pre žiakov, ale aj pre učiteľov a zamestnancov školy.

              Tešíme sa z nášho úspechu a dúfame, že aj v budúcom školskom roku sa nám podarí byť Školou priateľskou k deťom.

               

            • Zápisný lístok stravníka k školskému roku 2023/2024

            • Vážení rodičia, riaditeľstvo ZŠ s MŠ Bohdanovce nad Trnavou a vedúca školskej jedálne Vás žiadame o vyplnenie tlačiva, ktorý máte v prílohe pod textom. Prosíme vyplniť, podpísať oboma zákonnými zástupcami žiaka a vytlačené odovzdať riaditeľke školy alebo triednej učiteľke. Treba tam zaškrknúť aj či máte záujem o dotáciu, alebo o dotáciu s diétou. Obratom tlačivo vyplnené a podpísané vrátiť do školy do 23.6.2023 do 11.00 hod. Aj tie deti, ktoré sú momentálne PN a nie sú v šlole, rodičia priďte do školy odovzdať tlačivo. Choroba je choroba, ale nás termíny nepustia. Ďakujeme za pochopenie. 

              Dôvod: na deti prihlásené na stravu je treba žiadať dotáciu k budúcemu šk. roku.

              Rodičia predškolákov v MŠ, ktorí nastúpia u nás do školy: Je potrebné vyplniť tlačivo a odovzdať ho vedúcej školskej jedálne p. J. Slodičkovej v MŠ. 

              Ďakujem za spoluprácu. 

              Príloha:: prihlaska_na_stravu___dotacia.docx

              Vedenie školy a vedúca ŠJ

            • Karneval k MDD v ŠKD

            • Sviatok MDD oslavovali s deťmi aj p. vychovávateľky v ŠKD. Zorganizovali „Detský karneval“ plný zábavy, súťaží, tanca a hier. Deti sa prezliekli do rôznych karnevalových masiek a kostýmov a premenili sa na postavy z rozprávok, zvieratká a masky od výmyslu sveta. Nechýbali policajti, princezné, čarodejnice a rôzne postavičky z detských hier. Každá karnevalová maska si odniesla sladkú odmenu a pekný zážitok.

               Viac v albume Karneval k MDD v ŠKD.

            • Exkurzia - Dobrá Voda

            • Žiaci 3. a 4. ročníka chcú byť vzdelanejší, preto podnikli v pondelok 5.6.2023 exkurziu po stopách nášho slovenského velikána Jána Hollého. Na Dobrej Vode navštívili pamätnú izbu, v ktorej prežil zlomok svojho života. Veľmi zaujímavé boli ruiny Dobrovodského hradu. Pozreli si zachované zvyšky obidvoch veží, obvodové múry, delovú baštu, ktoré i dnes pôsobia veľkolepo a ilustrujú bývalú krásu hradu. I keď počasie žiakom veľmi neprialo, na nálade im neubralo.

              Viac v albume Exkurzia - Dobrá voda .

            • MDD - Indiánsky športový deň

            • Veľký deň - Deň detí, deň plný radosti, napätia, dobrého pocitu, nasadenia, boja, prekvapenia... Naša Základná škola sa premenila na indiánsky tábor, do ktorého smeli vstúpiť iba ,,praví „ indiáni. Indián musel mať ,,indiánske“ meno. Po prekonaní jednotlivých namáhavých úloh: prechod cez búrlivú rieku, prekonanie niekoľkých prekážok - preliezaním, podliezaním, plazením sa, preskakovaním a nácviku presného hodu oštepom či streľby z luku, výroby pravého indiánskeho náramku, bol vyznamenaný indiánskym pierkom statočnosti.

              Nasadenie a indiánska ohľaduplnosť v boji bola na záver patrične odmenená.

              Viac v albume MDD - Indiánsky športový deň.

            • Uvítanie do života

            • Jedno krásne slnečné nedeľné popoludnie niektorí naši žiaci privítali najmenších spoluobčanov obce Bohdanovce nad Trnavou a potešili srdiečka ich najmilších rodičov a prítomných svojím vystúpením.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Uvítanie do života.

            • Agátka v Trnave

            • Sídliskový verejný priestor v Trnave medzi Hlbokou a Clementisovou ulicou navštívili naše deti v rámci ŠKD. Zážitkom bola nielen krásna oddychová zóna, domčeky ako v Hobitoch, jazierko s rybičkami, ale i cesta vlakom. Zavŕšili sme to sladkým posilnením sa - zmrzlinkou. Načerpaní sily, sme sa mohli vydať na cestu späť. Strávili sme tak jedno krásne slnečné popoludnie i s naším sprievodcom p. Jozefom Kozoňom, poslancom obecného zastupiteľstva, ktorý nás sprevádzal celou cestou a oboznamoval nás s rôznymi zaujímavosťami.Viacfotoalbum Agátka v Trnave.

            • Vyhodnotenie výtvarnej súťaže Poľovníci očami detí

            • Výtvarná súťaž poľovníckeho združenia Jarabica. 

              Umiestnenia žiakov:

              2.A 1. miesto Petra Čavarová

                     2.miesto Rebeka Glasová

                     3.miesto Alex Páleník

              3.A  1.miesto Magdaléna Pacoňová

                    2.miesto Alica Kavická

                    3.miesto Lukáš Daniška

              4.A  1.miesto Michaela Danišková

                     2.miesto Timotej Jaraba

                    3.miesto Karolína Siklenková

               

              Veľmi pekne ďakujeme za sprostredkovaniu poľovníckemu združeniu Jarabica, deti za tvorivosť získali hodnotné ceny.

               

              Viac v  albume Vyhodnotenie výtvarnej súťaže Poľovníci očami detí.

            • Zbierka modrý gombík - Uniceft

            •  

              V tomto školskom roku sa naša škola zapojila do verejnej dobrovoľnej zbierky Modrý gombík.

              Zbierka prebieha na našej škole v týždni od 15.5-19.5..

              Tato zbierka je zameraná na pomoc deťom, ktoré sa trápia v humanitárnych krízach a aj slovenským deťom.Tiež je zameraná na programy duševného zdravia u nás i vo svete.

              V priebehu týždňa bude dobrovoľná zbierka prebiehať v škole v jednotlivých triedach počas prestávky. Deti budú môcť symbolicky prispieť ľubovoľnou sumou do pokladničky, ktorá bude s výťažkom odovzdaná organizácii Uniceft.

              Za ľubovolný príspevok dostane každé dieťa modrý gombík, ktorý si pripne na oblečenie ako symbol pomoci.

              Prispieť je možné aj na verejný účet:

              Číslo účtu/IBAN: SK98 0200 0000 0046 6712 5053 VS: 2380

              V tomto prípade vás poprosíme o info aby sme deťom gombíček v škole odovzdali.

              Vopred ďakujeme za akýkoľvek finančný dar.

               

              Pomáhajme si!

              Zbierka modrý gombík.

            • Oslavy Dňa matiek

            • Deň matiek je deň, kedy sa vzdáva úcta matkám a materstvu. Je výnimočným dňom pre všetky mamičky na svete. Tento deň je určený na oslavu, poďakovanie a ocenenie matiek za všetko, čo pre nás robia. V mnohých krajoch sa Deň matiek slávi rôznymi spôsobmi, ale význam tohto sviatku zostáva rovnaký. Aj v našej obci sa na tento významný deň pripravilo špeciálne podujatie venované matkám, babkám..., na ktorom vystúpili deti z materskej školy a žiaci základnej školy. Svojimi krásnymi vystúpeniami potešili nejedno srdiečko v sále. "Prečo sa chveje osika? Lebo sa jej vetrík dotýka. A ktože je, kto na vine, že sa chvejú ruky mamine? To sú ale smiešne otázky. Tie ruky sa chvejú od lásky.".Do fotogalérie bol pridaný nový album Oslavy Dňa matiek.

            • Žltá je nádej - narcis ako symbol boja proti rakovine

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Žltá je nádej - narcis ako symbol boja proti rakovine.

              Žltý narcis ako symbol boja proti rakovine sa vo svete po prvýkrát objavil v roku 1987 v Írsku. Aký význam a symbol má tento kvietok sa dozvedeli aj deti v našej škole. Je symbolom úcty a rytierstva. Jeho význam sa tiež spája so znovuzrodením, novými začiatkami a večným životom, ale aj s neopätovanou láskou. Deň, kedy sme sa viac ako inokedy rozprávali o ľuďoch postihnutých rakovinou.