• Novinky

            • Oznam vedúcej ŠJ

            • Vážení rodičia,

              vedúca ŠJ Vám oznamuje, že ak dieťa nie je v škole, treba ho odhlásiť z obeda do 7.00 hod. Ak nebude dieťa odhlásené, tak bude musieť rodič zaplatiť plnú výšku obeda 1,50 eur. Aj napriek dotácii. Na budúci šk. rok ak sa nič nezmení by mala byť dotácia na obedy tiež.

              Jana Slodičková, vedúca šk. jedálne

            • Výzva rodičom parkujúcim pred ZŠ

            • Obec Bohdanovce nad Trnavou vyzýva rodičov, ktorí vozia svoje deti autom do ZŠ, aby rešpektovali dopravné značenie, parkovali na miestach na to určených a nezastavovali svoje autá tam, kde to ohrozuje cestnú premávku a chodcov.

              Žiadame vás o zodpovednosť, nie o pohodlnosť!

            • Zápis detí do MŠ

            • ZÁPIS DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY

               

              Termín podávania žiadostí o prijatie detí na predprimárne vzdelávanie do materskej školy pre školský rok 2023/2024 bude

               

              od   2. mája 2023   do 4. mája  2023

               

              02.05. 2023 v čase od 10:00 –  12: 30

              03.05. 2023 v čase od 12:00 –  15: 00

                                                                         04.05. 2023 v čase od 10:00 –  12:30

               

              Na  predprimárne  vzdelávanie sa prednostne prijímú deti:

               

              1. pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné, teda dieťa, ktoré do 31. augusta 2023 dovŕši päť rokov veku.
              2. deti, ktoré pokračujú v plnení povinného predprimárneho vzdelávania (na základe písomného súhlasu príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, všeobecného lekára pre deti a dorast s informovaným súhlasom zákonného zástupcu)
              3. trvalý pobyt dieťaťa v obci Bohdanovce nad Trnavou
              4. dieťa vo veku od  troch do šiestich rokov v postupnosti od najstaršieho po najmladšie dieťa
              5. výnimočne možno do materskej školy prijať dieťa mladšie ako tri roky, ak sú vytvorené vhodné materiálne, personálne a kapacitné podmienky, na predprimárne vzdelávanie nemožno prijať dieťa mladšie ako 2 roky.

               

              Žiadosť na predprimárne vzdelávanie a potvrdenie všeobecného lekára pre deti a dorast o spôsobilosti dieťaťa navštevovať materskú školu obsahujúcu údaj o povinnom očkovaní dieťaťa, dostanú rodičia pri zápise v materskej škole, príp. na web. stránke školy:  https://skolabohdanovce.edupage.org/a/materska-skola v sekcii materská škola- tlačivá- Zápis do MŠ.

               

               

              Žiadosť musí byť podpísaná obidvomi zákonnými zástupcami!!!

               

              Zodpovedná: Bc. Natália Rábarová                                           Mgr.  Lucia  Plaštiaková              

              zástupkyňa  riaditeľky ZŠ s MŠ pre MŠ                                                             riaditeľka  školy

              Kontakt: Tel. :033/5529170                                                                      033/5529116                                                 

            • Výzva rodičom parkujúcim pred ZŠ

            • Obec Bohdanovce nad Trnavou vyzýva rodičov, ktorí vozia svoje deti autom do ZŠ, aby rešpektovali dopravné značenie, parkovali na miestach na to určených a nezastavovali svoje autá tam, kde to ohrozuje cestnú premávku a chodcov.

              Žiadame vás o zodpovednosť, nie o pohodlnosť!

              Ďakujeme.

              starosta obce 

            • Svetový deň vody - 22.3.

            • " Vode bola daná čarovná moc byť miazgou života na Zemi!" Leonardo da Vinci

              Aj naši žiaci si dnes v škole pripomenuli tento dôležitý deň rôznymi aktivitami. Tvorili plagáty na danú tému, v triedach dnes prebiehalo tematické vyučovanie, súťažili sme v pití vody cez slamku...mali sme aj víťazov. Deti si pripomenuli dôležitosť tejto zdravej a vzácnej tekutiny. Bola to zábava!

              Viac v albume Svetový deň vody - 22.3..

            • Úspech našej žiačky v obvodnom kole Hollého pamätník

            • Žiačka 2.A triedy Rebeka Glasová, reprezentovala našu školu na literárnej súťaži Hollého pamätník. V obvodnom kole sa umiestnila na krásnom 3.mieste, ktoré bolo zároveň aj pozvánkou do okresného kola. V okresnom kole sa žiaľ neumiestnila, napriek tomu výherkyni srdečne gratulujeme!

            • Zmeny od 01.05.2023 pri poskytovaní dotácií na stravu

            •  

               Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti

              o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu

               

              S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) alebo základnú školu (ďalej len „ZŠ“),
              ak rodič dieťaťa  alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

               

              Dotácia na  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

              • 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ[1] odobralo obed,
              • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,

              V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

              • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,  
              • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

               

              Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na uvedenom tlačive (návratka), ktorú dostanú žiaci v ZŠ, deti posledného ročníka v MŠ a ktorú žiadame doručiť najneskôr v termíne do 31.3.2023 triednej učiteľke.  V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov.

               

              Žiadosť rodiča - návratku obdrží rodič dieťaťa v MŠ a žiaka v ZŠ. Prosím vyplnenú návratku obratom vrátiť.

              V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

               

               

              [1] Deťom v MŠ, ktoré nenavštevujú posledný ročník sa bude dotácia na stravu od 01.05.2023 poskytovať za rovnakých podmienok, ako doteraz, t.j. ak ide o dieťa, ktoré žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima.

            • Zápis žiakov do 1.ročníka 2023/2024

            • Základná škola s materskou školou Bohdanovce nad Trnavou

              Hlavná ulica 41/101, 919 09  Bohdanovce nad Trnavou

              tel.č. 033/5529116,033/5529185, e – mail: zsbohdanovcett@gmail.com, web:https://skolabohdanovce.edupage.org/

               

              Riaditeľka Základnej školy s materskou školou Bohdanovce nad Trnavou v zmysle znenia VZN obce Bohdanovce nad Trnavou č.78/2023 o určení miesta a času zápisu dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Bohdanovce nad Trnavou

              Súvisiaci obrázok Súvisiaci obrázok

              oznamuje rodičom

              Zápis žiakov do 1.ročníka

              pre školský rok 2023/2024

               

              narodených od 01.09.2016 do 31.08.2017 a detí s pokračovaním plnenia povinného predprimárneho vzdelávania sa uskutoční v priestoroch Základnej školy s materskou školou Bohdanovce nad Trnavou dňa:

              03.apríla 2023 / pondelok / od 13,00 do 17,30 hod.

               

              s osobnou prítomnosťou detí. Dokumenty potrebné k zápisu sú dostupné na web stránke školy v sekcii O škole – zápis do 1.ročníka

              / Elektronicky vyplnená a vytlačená prihláška dieťaťa na vzdelávanie v základnej škole, Súhlas druhého zákonného zástupcu o zapísaní dieťaťa do ZŠ v prípade ak nie je podpísaná prihláška oboma zákonnými zástupcami, Písomné vyhlásenie o podpisovaní dokumentov a prijatia rozhodnutí, Záväzná prihláška na náboženskú výchovu/etickú výchovu, Záväzná prihláška do školského klubu detí /ak je záujem/, Záväzná prihláška na stravu v ŠJ /ak je záujem/.

               

              V prípade pokračovania povinného predpirmárneho vzdelávania treba priniesť:

              Žiadosť o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania, Informovaný súhlas o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania , vyjadrenie Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, Potvrdenie od pediatra/.

               

              Zákonný zástupca je povinný nahlásiť, ktorý z povinne voliteľných predmetov - Náboženská výchova alebo Etická výchova - bude dieťa navštevovať, záujem o Školský klub detí a záujem o stravovanie v ŠJ v prípade záujmu.

               

              Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami spolu s prihláškou predloží aj písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie na základe diagnostického vyšetrenia.

               

              Vyplnené a podpísané dokumenty treba priniesť na zápis, aby sme sa nezdržiavali vypisovaním. Elektronická vytlačená, vyplnená prihláška je podpísaná oboma zákonnými zástupcami. Elektronickú prihlášku nájdete na web stránke školy v hornej lište „Elektronická prihláška ZŠ“.

              Pri odovzdaní spomínaných dokumentov  treba predložiť:

              • občiansky preukaz zákonného zástupcu, ktorý dieťa zapisuje,
              • rodný list dieťaťa
              • prípadne iné dokumenty preukazujúce právo zákonného zástupcu a podobne
              • 30 eur na nákup školských pomôcok do 1.ročníka /žiadame presnú sumu/.

              Mgr. Lucia Plaštiaková

              riaditeľka školy 

            • Exkurzia do Hvezdárne

            • Noc má veľkú moc. Presvedčili sa o tom tretiaci a štvrtáci na exkurzii v Planetáriu M.R. Štefánika v Hlohovci v piatok 10.marca. Vďaka potulkám malej Kamilky sa žiaci preniesli ku hviezdam a dozvedeli sa rôzne zaujímavé veci o nočnej oblohe a o planétach našej slnečnej sústavy. Dokonca mali možnosť nakuknúť do obrovského ďalekohľadu. Len škoda, že niektorým výhľad na slniečko zakryl mrak a nie a nie odísť. Dúfajme, že nabudúce bude obloha jasná a uvidíme nášho žltého lekára lepšie.

               

               

            • Oznámenie o skrátení prevádzky ŠKD pri ZŠ s MŠ Bohdanovce nad Trnavou

            • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Bohdanovce nad Trnavou oznamuje rodičom detí navštevujúcich Školský klub detí ako súčasť ZŠ s MŠ Bohdanovce nad Trnavou, že prevádzka ŠKD bude

              dňa 28.03.2023 skrátená do 15.30 hod.

              Žiadame rodičov detí, aby si vyzdvihli svoje deti včas, t. j. najneskôr do 15.30 hod.

               

              Ďakujeme.                                                                                                           vedenie školy

               

            • Oznámenie o skrátení prevádzky MŠ Bohdanovce nad Trnavou

            • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Bohdanovce nad Trnavou oznamuje rodičom detí MŠ, že prevádzka materskej školy bude

              dňa 28.03.2023 skrátená do 15.30 hod.

              Žiadame rodičov detí, aby si vyzdvihli svoje deti včas, t. j. najneskôr do 15.30 hod.

               

              Ďakujeme.

              vedenie školy

            • Oznam - Prerušenie prevádzky MŠ počas veľkonočných prázdnin

            • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Bohdanovce nad Trnavou po konzultácii so zriaďovateľom školy  oznamuje rodičom, že prevádzka materskej školy v období veľkonočných prázdnin  bude

              zatvorená od 06.04. 2023 do 11.04.2023.

              vedenie školy

            • 2% dane

            • Prispejte k skvalitňovaniu výchovno-vzdelávacieho procesu v našej škole i škôlke darovaním 2% z dane!

              Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako sú aj naše Rodičovské združenia pri ZŠ a pri MŠ. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

              Finančné prostriedky budú použité na:

              • nákup pomôcok k výchovno-vzdelávaciemu procesu v škole i škôlke
              • obnovenie vybavenia školy a škôlky

              Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, bližšie informácie nájdete v sekcii O škole - 2% dane /hore v lište/, kde nájdete i predvyplnený formulár tlačiva " Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby".

               

              POZOR iný pre ZŠ  a iný pre MŠ. 

               

              Za každú finančnú pomoc Vám vopred ďakujeme. 

            • Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide, kto nemá kožuška zima mu bude.

            • Ukončenie fašiangovej sezóny pred začiatkom pôstneho obdobia je späté s ľudovými zvyklosťami a tradíciami. Žiaci 4.ročníka dnes dali bodku za tohtoročnou fašiangovou sezónou, ktorá skončí budúcotýždňovou Popolcovou stredou. Koniec fašiangov si preto deti pripomenuli symbolickým pochovávaním basy. Touto tradíciou sa ľudia lúčia s najveselším obdobím v roku, ktoré strieda 40 dní predveľkonočného pôstu. Žiaci si vyskúšali túto ceremóniu odetí v tradičných krojoch. So smútiacim sprievodom vyprevadili basu a spolu s ňou pochovali i obdobie zábav a veselostí pri muzike. „Od fašiangov do Veľkej noci, vinšujeme Vám kratšej noci, cez deň slnka teplého a zdravíčka pevného. Lúčime sa s tebou, basa, a o rok k nám prídi zasa,“ hovorili žiaci svorne a nechýbal im pri tomto zážitku ani úsmev na perách.

              Viac v albume Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide, kto nemá kožuška zima mu bude..

            • Hollého pamätník - Školské kolo

            • V pondelok 13.2.2023 sa na našej škole konalo školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hollého pamätník. Stretli sa tu naši najlepší recitátori a recitátorky v prednese poézie a prózy z 2. - 4. ročníka. Vybrať víťaza, ktorý postúpi do okresného kola, bolo naozaj ťažké, lebo všetci súťažiaci žiaci recitovali s plným nasadením.

              Žiaci dosiahli takéto umiestnenie:

              POÉZIA:

              1. miesto: Rebeka Glasová, 2.A

              2. miesto: Petra Čavarová, 2.A

                               Adam Trník, 4.A

              3. miesto: Estel Chmelařová, 3.A

                              Karolína Siklenková, 4.A

               

              PRÓZA:

              3. miesto: Alica Kavická, 3.A

               

              Žiaci boli odmenení vecnými cenami a diplomami, najlepšia recitátorka, ktorá obsadila v školskom kole 1. miesto, postupuje do okresného kola.

              Gratulujeme!

              Viac v albume Hollého pamätník - Školské kolo