• Novinky

            • "Čítajme si" 2024

            • "Čítajme si" 2024.

              20. marca sa 62 žiakov našej ZŠ zapojilo do celoslovenského detského maratónu čítania pod názvom „ČÍTAJME SI...“ 2024 . Je to aktivita Linky detskej istoty, ktorá v spolupráci s knižnicami a školami po celom Slovensku chce motivovať deti k čítaniu kníh. Pred čítaním boli žiaci informovaní o činnosti Linky detskej istoty, ktorá pomáha deťom v ťažkých situáciách, aby na to neboli sami. V tento deň si hneď od rána naši žiaci posadali ku knihe a čítali vo svojich triedach, zamerali sme sa na rozprávky známeho spisovateľa H.Ch. Andersena. Každý žiak čítal časť textu, po prečítaní sa zapísal do listiny čitateľov.

              Každá zapojená škola má možnosť získať krásne knižné publikácie, už len šťastnú ruku pri losovaní, aby sa to podarilo práve tej našej.

            • Divadlo OSKAR „O TROCH GROŠOCH“

            • Divadlo OSKAR „O TROCH GROŠOCH“.

              Marec- mesiac knihy sa už tradične v našej škole nesie v duchu rozprávok. Zavítalo medzi nás divadlo OSKAR. Na pódiu sa v podaní Divadla Oskar odohrával príbeh klasickej slovenskej rozprávky Pavla Dobšinského O troch grošoch, v ktorej zvíťazí zdravý úsudok a rozum nad chamtivosťou a zlobou. Na konci rozprávky nebol len zvonec, ale najmä poučenie. Profesionálne výkony hercov, pekné kostýmy, zaujímavá scéna priniesli žiakom príjemný zážitok, dobrú náladu, radosť a smiech.

            • e Twining

            • eTwinning je platforma zameraná na medzinárodnú spoluprácu  s cieľom komunikovať, spolupracovať, rozvíjať projekty, nadväzovať nové priateľstvá, skrátka byť súčasťou Európy.

              Zameriava sa na podporu využívania moderných informačných a komunikačných technológií za účelom vytvorenia partnerstiev

              Jedným z najdôležitejších prvkov je spolupráca medzi učiteľmi, žiakmi, školami. Učitelia z rôznych krajín pracujú spoločne a organizujú činnosti pre svojich žiakov. Majú aktívnu úlohu, komunikujú, zisťujú, robia rozhodnutia, vzájomne sa rešpektujú, komunikujú a učia sa zručnosti 21. storočia.

              Naši slovenskí žiaci mali družbu s Prahou, spolupracovali so žiakmi z českej školy a navzájom sa naučili piesne: "Nanynka" naučili české deti našich žiakov z 1.B a opätovne naši žiaci 1.B naučili české deti pieseň " Mám ručníček mám" v rámci hodiny hudobnej výchovy. 

              Všetci žiaci boli skvelí, páčilo sa im a podarili sa im pekné piesne s pohybom. Takáto medzinárodná spolupráca je výbornou príležitosťou ako si  precvičiť cdzí jazyk a spoznať nových kamarátov. 

              Ďakujeme za príležitosť a spoluprácu.

            • Zápis do 1.ročníka ZŠ

            • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou Bohdanovce nad Trnavou v zmysle znenia VZN obce Bohdanovce nad Trnavou č.84/2023 o určení miesta a času zápisu dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Bohdanovce nad Trnavou oznamuje

              Súvisiaci obrázok

              Zápis žiakov do 1.ročníka

              pre školský rok 2024/2025

               

              narodených od 01.09.2017 do 31.08.2018 a detí s pokračovaním plnenia povinného predprimárneho vzdelávania sa uskutoční v priestoroch Základnej školy s materskou školou Bohdanovce nad Trnavou dňa:                                                                                 

                05.apríla 2024 / piatok /

              od 13,00 do 17,30 hod.

              Dokumenty potrebné k zápisu sú dostupné na web stránke školy v sekcii O škole – zápis do 1.ročníka

              / Elektronicky vyplnená a vytlačená prihláška dieťaťa na vzdelávanie v základnej škole, Súhlas druhého zákonného zástupcu o zapísaní dieťaťa do ZŠ v prípade ak nie je podpísaná prihláška oboma zákonnými zástupcami, Písomné vyhlásenie o podpisovaní dokumentov a prijatia rozhodnutí, Záväzná prihláška na náboženskú výchovu/etickú výchovu, Záväzná prihláška do školského klubu detí /ak je záujem/, Záväzná prihláška na stravu v ŠJ /ak je záujem/.

               

              V prípade pokračovania povinného predpirmárneho vzdelávania treba priniesť:

              Žiadosť o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania, Informovaný súhlas o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania , vyjadrenie Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, Potvrdenie od pediatra/.

               

              Zákonný zástupca je povinný nahlásiť, ktorý z povinne voliteľných predmetov - Náboženská výchova alebo Etická výchova - bude dieťa navštevovať, záujem o Školský klub detí a záujem o stravovanie v ŠJ v prípade záujmu.

               

              Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami spolu s prihláškou predloží aj písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie na základe diagnostického vyšetrenia.

               

              Vyplnené a podpísané dokumenty treba priniesť na zápis, aby sme sa nezdržiavali vypisovaním. Elektronická vytlačená, vyplnená prihláška je podpísaná oboma zákonnými zástupcami. Elektronickú prihlášku nájdete na web stránke školy v hornej lište „Elektronická prihláška ZŠ“.

              Pri odovzdaní spomínaných dokumentov  treba predložiť:

              • občiansky preukaz zákonného zástupcu, ktorý dieťa zapisuje,
              • rodný list dieťaťa
              • prípadne iné dokumenty preukazujúce právo zákonného zástupcu a podobne
              • 31 eur na nákup školských pomôcok do 1.ročníka /žiadame presnú sumu/.

               

              Mgr. Lucia Plaštiaková

              riaditeľka školy 

            • Turistický krúžok - Smolenice

            • Turistický krúžok - Smolenice.

              Koncom februára sa žiaci z turistického krúžku vybrali na nenáročný výlet do Smoleníc. Ich cieľom bol Molpír - praveké hradisko na úpätí Malých Karpát. Videli tam aj veľa iného - Smolenický zámok, jazierko, krásny výhľad na okolie, bublajúci prameň, prvé jarné kvety, domčeky, kaplnku Pálfiovcov ... Už teraz sa tešia na ďalší spoločný výlet 😃.

            • 2% dane pre ZŠ

            • Základná škola s materskou školou Bohdanovce nad Trnavou

              Vážení rodičia, priatelia školy,

              obraciame sa na Vás s prosbou o poukázanie 2% z dane z príjmov pre občianske združenie - Rodičovské združenie pri Základnej škole 1.- 4. ročník s MŠ v Bohdanovciach nad Trnavou, aby ste podporili vzdelávanie a  materiálne zabezpečenie školy. Finančné prostriedky, ktoré škola Vašim pričinením získa, budú použité na podporu vzdelávania, materiálneho zabezpečenia školy, skvalitnenie výchovy a vzdelávania a záujmovej činnosti. Tlačivo obdržíte dnes alebo zajtra od svojich detí. 

              Chceme sa poďakovať všetkým rodičom a darcom, ktorí za rok 2022 odovzdali 2% zaplatenej dane z príjmov nášmu občianskemu združeniu -  Rodičovské združenie pri Základnej škole 1. - 4. ročník s materskou školou.

              Opäť je tu obdobie, kedy  je možnosť darovať 2% z dane z príjmov

              Zákon č. 595/2003 Z.z. o daniach z príjmov Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii. Aj tento rok sa môžete rozhodnúť, na aký účel a komu venujete svoje 2 % dane z príjmu.  Naša škola sa prostredníctvom Občianskeho združenia - Rodičovské združenie pri Základnej škole 1.- 4. ročník s materskou školou tiež s prosbou uchádza o 2 % z Vašich zaplatených daní. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Prispejete tak na rozvoj a zlepšenie materiálneho zabezpečenia školy, kde Vaše dieťa trávi väčšiu časť dňa. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2 %!

              Preto nám dovoľte osloviť Vás aj tento rok a požiadať Vás o pomoc. A aké sú dôvody?

              • Sú to peniaze, ktoré by vám nezostali. Odviedli by ste ich štátu.

                        Pomôžu nám v náročnej práci, ktorú robíme pre Vaše deti. Robíme ju radi.

              • Každý príspevok  nám pomôže.

               

              Ako darovať 2%?

              A. Ak ste právnická alebo fyzická osoba (živnostník), tak priamo v daňovom priznaní treba vyplniť kolónky na poukázanie         2% zaplatenej dane.

              IČO: 37991817

              Právna forma: Občianske združenie

              Názov: Rodičovské združenie pri Základnej škole 1. - 4. ročník s MŠ v Bohdanovciach  nad Trnavou                              

              Sídlo: Bohdanovce nad Trnavou 41, 919 09 Bohdanovce nad Trnavou

              B.  Ak ste zamestnanec, je potrebné požiadať zamestnávateľa, aby Vám vyhotovil  tlačivo

                    Potvrdenie o zaplatení dane a podľa neho vyplniť tlačivo:

                    Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane.

                                       Ďakujeme Vám za porozumenie a pomoc!

                                                                                    Mgr. Lucia Plaštiaková, riaditeľka školy

               

              Na stiahnutie tu:  

              Vyhlasenie_o_pokazani_dane_2023_pre_ZS_-_2__dane.pdf - 

            • Školské kolo "Hollého pamätník"

            • Školské kolo "Hollého pamätník".

              Pätnásť recitátorov z tried 2., 3. a 4. ročníka si zmeralo sily 12. 2. 2024 v školskom kole recitačnej súťaže „Hollého pamätník“.

              V prednese poézie súťažili :

              2.ročník :Nazari Zeikan, Nina Salvová, Adrián Frajka, Ellie Heribanová

              3.ročník: Šarlota Bezeková, Petra Čavarová, Bianka Kotúčová, Alex Ryška, Šimon Vadovič

              4.ročník: Adam Alaxin, Estel Chmelařová

               

              V prednese prózy to boli žiaci:

              2. ročník: Michaela Sanny

              3.ročník: Rebeka Glasová

              4.ročník: Alica Kavická, Michal Vanák

               

              Najúspešnejšími recitátormi v poézii sa stali:

              1.miesto Petra Čavarová

              2.miesto Nina Salvová, Šarlota Bezeková

              3.miesto Šimon Vadovič, Bianka Kotúčová

               

              V próze boli najúspejšnejšími:

              1.miesto Alica Kavická

              2.miesto Michal Vanák

              3.miesto Michela Sanny

               

              V obvodovom kole budú reprezentovať našu školu tí žiaci, ktorí obsadili vo svojej kategórii prvé miesta.

              (Alicka Kavická a Petra Čavarová)

               

              Blahoželáme a držíme palce!

            • Staráme sa o vtáčiky v zime

            • Staráme sa o vtáčiky v zime.

              Aj prváci chceli ako lesníci pomôcť v zime zvieratkám. Pre sýkorky vyrobili originálne kŕmidlá. Na ich výrobu potrebovali iba tuk a zopár semienok a pochúťka pre vtáčiky bola hotová. – posúďte sami...Najväčia radosť bola pri potoku, keď hotové dobroty vešali na stromčeky.

            • Fašiangový karneval v ŠKD

            •  Fašiangový karneval v ŠKD.

              Pomaly vrcholí fašiangový čas zábav, plesov a karnevalov. Ani tento rok sme nezabudli na tradičný „družinársky“ fašiangový karneval. 9. februára ste mohli v ŠKD stretnúť pilota, hasiča, leoparda,srdcovú kráľovnú, šaška , víly, vojaka, vedca, hokejistu a iné zaujímavé masky. Masky predstavili a ukázali, čo dokážu. Pani vychovávateľky mali čo robiť aby vyhodnotili tie najkrajšie, najoriginálnejšie a najstrašidelnejšie masky. Deti si zasúťažili, zatancovali, boli odmenené cenami pre víťaza a každá maska dostala sladkú odmenu. Ďakujeme RZ za ceny do každej triedy, hoci masiek by sme vedeli oceniť viac.

            • Ekonóm školy

            • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Hlavná ulica 41/101, 919 09 Bohdanovce nad Trnavou oznamuje, že prijme do pracovného pomeru ekonomicko-mzdového a hospodárskeho pracovníka školy.

              • Úväzok:

                100 %

                Dátum nástupu:

                predpokladaný od 01.05.2024
              • Požiadavky:

                Kvalifikačné predpoklady:Minimálne úplné stredoškolské odborné vzdelanie ekonomického zamerania, odborná prax v školstve vítaná, ovládanie podvojného a rozpočtového účtovníctva.
              • Platové podmienky: Podľa zaradenia zamestnanca do platovej tarify, v závislosti od vzdelania a počtu odpracovaných rokov. Plat v súlade so zákonom č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
              • Rámcová náplň práce:• Komplexné zabezpečovanie prác na úseku rozpočtovania a financovania.• Spracovávanie a rozpis rozpočtu podľa rozpočtových pravidiel, vyhodnocovanie plnenia rozpočtu.• Účtovníctvo.• Mzdy.• Odberateľské vzťahy.• Spracovanie výkazov v oblasti financovania.• Styk s bankou, bankové operácie.• Evidencia majetku školy.• Iné administratívne práce podľa pokynov riaditeľa školy.
              • Výkon funkcie: hlavný pracovný pomer – 100% úväzok.
              • Iné požiadavky:• Znalosť právnych predpisov v oblasti ekonomiky a financií vo verejnej správe.• Bezúhonnosť.• Spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu práce ekonóma.• Zdravotná spôsobilosť.• Práca s PC (Windows, Office – Word, Excel).• Organizačné schopnosti, samostatnosť, spoľahlivosť, presnosť, zodpovednosť, flexibilita.
              • Zoznam požadovaných dokladov k nástupu:Žiadosť do zamestnania.• Výpis z registra trestov nie starší ako 3 mesiace.• Štruktúrovaný životopis s kontaktnými údajmi.• Overený doklad o požadovanom vzdelaní.• Doklad o zdravotnej spôsobilosti.• Súhlas so spracovaním osobných údajov v zmysle zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov.
              • Žiadosť o prijatie do zamestnania, štruktúrovaný životopis a súhlas so spracovaním osobných údajov zasielajte na adresu: zsbohdanovcett@gmail.com alebo prípadne poslať poštou na adresu školy: Základná škola s materskou školou, Hlavná ulica 41/101, 919 09 Bohdanovce nad Trnavou. Informácie poskytneme na t. č. 033/5529116, 033/5529185.Dátum podania žiadosti: do 31. 03. 2024 (vrátane)Predpokladaný nástup do zamestnania: 01. 05. 2024
            • Hudobno-výchovný koncert “Svet peňazí”

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hudobno-výchovný koncert “Svet peňazí”.

              Dňa 1.februára 2024 sa sa žiaci a pedagógovia našej školy zúčastnili hudobno – výchovného koncertu „Svet peňazí“, ktorý sa venuje financiám. Program sa týkal tém: peniaze, úver, úrok, banky a účty, sporenie a investovanie, úroková pasca, dlh a bohatstvo, rodinný rozpočet a história peňazí. Jeho obsah bol obohatený aj zaujímavými príbehmi ľudí, ktorí zbohatli svojou šikovnosťou, alebo talentom, ale aj o príbehy ľudí, ktorých náhle zbohatnutie pripravilo o úplne všetko. Súčasťou programu bola aj hudobná zložka, v ktorej dvaja hudobníci hrali a spievali piesne naživo. Hudobno – výchovný koncert bol pripravený zrozumiteľne, veľmi zaujímavo sa prelínali krátke vstupy hovoreného slova s výberom slovenských a zahraničných piesní. Veľmi vhodne bola použitá videoprojekcia, aj preklad textov anglických piesní. V krátkom slede striedaného hovoreného a spievaného slova sa žiaci a pedagógovia našej školy dozvedeli viac o význame peňazí, ich formách, funkciách a osobitostiach, o dôležitosti robiť správne finančné rozhodnutia, ktoré zásadne ovplyvňujú našu súčasnosť a budúcnosť.

            • Školský časopis Lipka

            • Dávame Vám na známosť, že svetlo sveta uzrelo ďalšie číslo nášho školského časopisu Lipka. Nájdete ho v sekcii "O škole- Školský časopis- 2023-2024. Prajeme Vám príjemné čítanie. 

            • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

            • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Bohdanovce nad Trnavou 41, Hlavná 41/69, 919 09 Bohdanovce nad Trnavou oznamuje rodičom, že podľa §  150 ods. 5  zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

              udeľuje 

              dňa 05.02.2024 riaditeľské voľno pre všetkých žiakov ZŠ s MŠ Bohdanovce nad Trnavou. 

              Riaditeľské voľno sa udeľuje z dôvodu metodického dňa – aktualizačné vzdelávanie.

              Zároveň Vám oznamujeme, že z uvedeného dôvodu v tento deň nie je možné zabezpečiť prevádzku základnej školy, školskej jedálne a školského klubu detí.

              Vyučovanie v ZŠ bude pokračovať podľa platného rozvrhu hodín od 06.02.2024.

              vedenie školy